Här kan du läsa om olika Rygg & Nackskador

Diskbrack | Naprapathalsan.se

Diskbråck

Diskbråck innebär att en disk i din ryggrad har gått sönder och buktar in mot din ryggradskanal. Det är inte ett ovanligt besvär och det är inte omöjligt att behandla. Olika behandlingsmetoder existerar även om det kan vara svårt att veta exakt varför man drabbas av det. Symtomen och graden av dem kan variera en hel del beroende på vilken kota det är som gått sönder.

Ischias | Naprapathalsan.se

Ischias

Tvärtom vad många tror så är inte Ischias en sjukdom. Ischiassmärta kan man få av flera olika anledningar. Bland annat kan man vid diskbråck få ischias när nerverna kläms åt. Kläms ischiasnerven åt så drabbas man av smärta som kan skapa problem i ens vardag. Det går dock att få hjälp med sin ischias och det är bra att söka vård ifall den börjar påverka dig i din vardag.

Nacksparr | Naprapathalsan.se

Nackspärr

Nackspärr innebär att man har smärta och stelhet i nacken på grund av en kramp i nackmusklerna. Det är ganska vanligt och kan uppkomma i väldigt vanliga situationer, antingen vid häftiga rörelser med huvudet eller efter att man sovit i en dålig ställning. Det kännetecknas ofta av att man har svårt att vrida på huvudet, oftast är det åt just ett specifikt håll man inte kan röra ens huvud. Det finns dock fall där man inte kan hitta en egentlig orsak till nackspärren, då kan det bland annat handla om att man redan har stela muskler i nacken.

Ryggskott | Naprapathalsan.se

Ryggskott

De flesta drabbas någon gång i sitt liv av ryggskott. Det är en vanlig form av ryggont som man drabbas av och som man kan få av flertalet skäl. Man har dock inte kunnat fastställa en tydlig orsak till vad som orsakar ryggskottet, men man har kunnat hitta riskfaktorer som gör att du kan drabbas oftare och mer intensivt.

Skolios | Naprapathalsan.se

Skolios

När man har en krokig ryggrad så kallas det skolios. Det finns två olika former, strukturell och funktionell. Vid funktionell skolios så rätas ryggraden automatiskt ut när man till exempel sitter eller ligger ned. Oftast har man funktionell skolios när ens ena ben är längre än det andra, vilket gör ens kropp sned. När den…

Rygg-Nackskador | Naprapathalsan.se

Whiplash/Pisksnärtskada

Whiplash, även kallat pisksnärtsskada, är en skada som du kan få när kroppen drabbas av en plötslig snärt av huvudet. Ett vanligt exempel är vid en trafikolycka men även situationer som tacklingar, fall och slag kan orsaka det vilket gör whiplash till en ganska vanlig skada hos vissa atleter. Då det är en skada i nacken så kan graden av besvär variera kraftigt.