huvudvärkLider du av huvudvärk? Orsaken kan mycket sannolikt sitta i din nacke

Slipp dina besvär genom beprövad och legitimerad naprapatisk behandling!  

Våra naprapater gör så att din nackorsakade huvudvärk och spänningshuvudvärk minskar eller helt försvinner efter några behandlingar.

Tillsammans med en av våra experter på huvudvärksbehandling fattar du ett beslut om vilken behandling som passar bäst för dig.

Genom vetenskapliga undersökningsresultat, våra erfarenheter från tidigare huvudvärks behandlingar vet du att du får rätt typ av behandling som verkligen hjälper.

Våra naprapater är speciellt utbildade i att behandla nackrelaterad huvudvärk och har bra resultat.

Med rätt behandling som verkligen tar bort orsaken till just din huvudvärk kan du ofta känna smärtlindring redan efter bara några behandlingar.

Om du vill ha en huvudvärks behandling som verkligen ger bestående resultat och inte endast lindrar (såsom alvedon mm) boka en tid idag hos en av våra huvudvärks experter!

Boka Behandling!

Stockholm Tel: 08-124 42 799 | Göteborg Tel: 031-313 05 99 | Malmö Tel: 040-684 93 77

Huvudvärks behandling så funkar det

Våra experter på huvudvärks behandling tar hjälp av följande behandlingsmetoder:

Manipulationsbehandling

Vi korrigerar ditt problem i nacken som orsakar din smärta. Behandlingen är inte symtomatisk utan den riktar sig direkt mot orsaken till skillnad från mediciner.

Om man inte rättar till problemet i nacken som orsakar din huvudvärk är det stor risk att huvudvärken återkommer. Manipulationsbehandling utförs i dina leder i nacken, rygg eller i lederna i armarna beroende på undersökningsresultaten i ditt fall.

Triggerpunktsbehandling 

I vardagligt tal kallas triggerpunkter ofta för muskelknutor.En triggerpunkter eller myofasciell triggerpunkt är en ömmande och värkande punkt i en muskel eller en fascia.

Triggerpunktsbehandling kan gå till på flertalet olika sätt. Den absolut vanligaste metoden är ischemiskt tryck på själva ömmande punkten.

Efter en uppvärmande massage, lägger naprapaten ett tryck på den ömma punkten. Trycket ska framkalla en smärta utan att patienten spänner sig eller upplever det som obehagligt.

Många gånger kan patienten uppleva en ”skön” smärta när man trycker på en triggerpunkt.

När man hittat en lagom smärtnivå på trycket, hålls trycket kvar och man ber patienten att andas lugnt samt meddela när smärtan klingar av. Därefter ökas trycket tills man når samma smärtnivå som tidigare. Denna procedur upprepas ca 3 ggr och därefter har oftast ömheten försvunnit. När denna triggerpunkt försvunnit försvinner också ofta huvudvärken!

Hållningsträning

Tillsammans med en av våra naprapater tar du fram ett individuellt hållningsprogram som kan hjälap dig att lindra huvudvärken. Dtta kan vara bra om dålig kroppshållning orsakar ökad belastning på lederna och musklerna i nacken vilket i sin tur orsakar huvudvärk.

Boka Behandling!

Stockholm Tel: 08-124 42 799 | Göteborg Tel: 031-313 05 99 | Malmö Tel: 040-684 93 77